escudo

Oly' rövid az élet, ne hagyjuk hogy elfusson mellettünk! Ha csak velem osztanád meg, és mert kíváncsi vagyok a véleményedre: escudo@velvet.hu Ajánlott böngésző: Internet Explorer (7)

Ti mondtátok

  • gyöngyvirág: :D már nagyon vártam, hogy újra írj köszönöm :D olyan jó olvasni, te írásra termetté... (2010.03.20. 16:28) Kis izé a fülben
  • egyfiúaházból: Miután leült, egymásra néztünk. Oda hajoltam hozzá és a fülébe súgtam, hogy.... (2010.01.19. 20:15) Folytatósdi
  • escudo: @fridi: Kicsit kínosan éreztem magam, de szépen, jólnevelten kezdtem válaszolgatni a feltett kérdésekr... (2010.01.19. 11:14) Folytatósdi

Ezt tudom nyújtani

barátság (9) dalszöveg (12) érzések (65) gondolatébresztő (73) gondolatok (75) gyermek (1) idézet (7) kapcsolatok (54) könyv (3) kowalsky (2) munka (2) (1) önismeret (2) politika (1) szerelem (41) szeretet (32) szex (21) (2) vágy (42) vers (2) zene (9)

Mai névnap

"Idézlek idézettel idézet"

Linkek

IndaFotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Másnap Minden Értelemben...

2007.10.16. 21:41 escudo

Mindenhol azt olvashatjuk, hogy mosolyogni kell, hiszen akkor vonzzuk be a pasikat, mosolyogni kell akkor is, amikor éppen összecsaptak fejed fölött a felhők. Pozitív kisugárzás, sejtelmes tekintet, és már miénk is a Kiszemelt Pasi? Nem hiszem, hogy mindez elegendő. Miért van az, hogy amikor igazán szükségünk lenne rá, nem akar észrevenni minket egy pasi sem? Bezzeg, ha egy pasi lecsap ránk, és ennek jó hatása meglátszik rajtunk, akkor menten sorakoznak, és udvarolnak. Te pedig próbáld meg kiválasztani a legjobbat.

Kiválasztani a legjobbat. Mégis mi alapján mérlegeljünk? Külcsín, belbecs, egzisztencia, kisugárzás, vonzalom, érzés? Magam részéről az érzésre szavazok. Nekem az a legjobb választás, még akkor is, ha a Szerelmem csak nekem oly' tökéletes. Mégis hogyan találjon magának párt egy olyan nő, aki másra sem vágyik, csak szerelemre. Egyik barátnőm filmből lopott gondolata gyakran eszembe jut:

 

"Ne a Mr. Jót keresd, hanem a Mr. Most Jót, és ha véletlenül beválik, akkor a "Most" rész el fog tűnni."

Nem mond hülyeséget. De itt nem a Mr. Tökéletes kereséséről van szó, hiszen lehet valaki eszméletlenül vonzó, kedves, és lehengerlő, ha nincs meg benne az a "valami", ami ahhoz kell, hogy mindent elsöprő, őrült szerelem alakuljon ki. Hiszem, hogy ilyen nem csak a romantikus filmekben van.

Hétfő volt, és egy kedves régi ismerősömmel, akivel rátaláltunk egymásra az interneten, váltottunk néhány ímélt, később pedig sms-ben érdeklődött, hogy a munkahelyemen mikor van ügyfélfogadás, ugyanis jogsit akar csináltatni. Régi Ismerős történetesen egy Pasi, akit bár rég láttam, és már csak halványan emlékeztem rá, mégis olyan hatást keltett a leveleivel, hogy van benne 'valami'. Természetesen tájékoztattam, hogy mikor tud jogsit csináltatni, és szomorúan nyugtáztam, hogy 'neki is csak ezért' kellek. Hozzá kell tegyem, Régi Ismerős kapcsolatban volt, mégis félreérthető üzeneteket írt nekem, amiből kitűnt, hogy 'kedvel'. Azon a napon, amikor megjelent a munkahelyemen, előzetes megbeszélésünk szerint küldött egy sms-t, és kérdezte, hogy összefutunk-e pár percre. Miért is ne? - gondoltam magamban. Megérkezett, és összetalálkoztunk. Tartottam felé a folyóson, és láttam, hogy a falnak dőlve várja, hogy mikor kerül rá a sor. Úgy 5 méterre lehettem tőle, amikor hirtelen felém fordult, és rám mosolygott. Nem tudom szavakba önteni, hogy mit éreztem akkor, de az biztos, hogy nagyon jó érzés fogott el. Üdvözöltük egymást, majd lányos zavaromban - itt jegyzem meg, hogy nem vagyok zavarba esős típus -, dohányozni invitáltam. Csak reménykedtem, hogy dohányzik, mert annyira megzavarodtam, hogy hirtelen értelmes mondatot nem tudtam volna kinyögni. Így volt pár percem, hogy összeszedjem a gondolataimat, de azok is csak cikáztak, és igazából semmi értelemeset nem sikerült összeraknom magamban. Csak azt éreztem, hogy ami történik, megfog, elrepít, és hogy már rég keltette fel ennyire az érdeklődésemet egy Pasi. Beszéltünk egymással néhány percet, és örömmel nyugtáztam, hogy nem csak én vagyok zavarban, hiszen Régi Ismerős zavarában néha dadogott, ami annyira tetszett, a mosolyáról nem is beszélve. Amikor rám mosolygott, úgy éreztem, hogy megtaláltam, amit 'kerestem', legalábbis létezik olyan valaki a Földön, aki meg tud érinteni úgy igazán, a Régi után. Boldog voltam azért is, mert megbizonyosodott, vannak érzéseim, igenis le tud valaki kötni, csak az utóbbi időben valahogy nem olyan személyeket sodort felém az élet, és teljesen tisztán ráeszméltem, hogy a Régi már tényleg régi. A beszélgetés után visszamentem dolgozni, mondanom sem kell, nem voltam magamnál, annyira megérintett a néhány perc alatt, minden megváltozott bennem. Tudtam, hogy akarok még találkozni ezzel a Pasival.

 

A Régi Ismerőssel való találkozás olyannyira felkavarta a többnyire állóvízhez hasonlító életemet, hogy éreztem, ha szerethetem ezt az embert, akkor más boldogság nem kell többé. Viszont teljesen össze is zavarodtam, ugyanis néhány nappal ezelőtt Andrással is találkoztam, és ő is nagyon szimpatikus volt számomra, mégis Régi Ismerőssel kapcsolatban éreztem olyan megfoghatatlan dolgot, amit 'kerestem'. Csak hát "mindig olyan szekér után futok, ami nem vesz fel" - hallottam már ezt egy párszor, ugyanis Zoltán nem volt egyedülálló. Talán egy kis kalandra vágyott komoly, megszürkült kapcsolatában? Nálam ez nem volt nyerő, de ahogy éreztem, hogy mennyire nyitott felém, és mennyire őszintének tűnően érdeklődik, egy idő után már nem tudtam nemet mondani kérlelésének, hogy találkozzunk valahol. Ezer meg egy gondolat járt a fejemben; minek másszak bele érzelmileg, ha végül úgyis a barátnője mellett marad? Mi van akkor, ha mégsem, ha belémszeret, és az amúgy is lapos kapcsolatának a végére pontot tesz?

Elmondtam Andrásnak, hogy találkoztam valakivel, aki megfogott, ezért ne várjon rám, mint már kértem előtte is, mert nem tudom hogyan fogok dönteni. András nagyon kedves volt, még ha megtörte is az életemben hirtelen felbukkanó vetélytárssal kapcsolatos érzéseim megszületése, rendkívül intelligensen fogadta a hírt, de azt mondta, kell még egy találkozás. Hiszen nem versenyezhet virtuálisan egy olyan emberrel, aki közel van hozzám. Gyorsan teltek a hetek, András reménykedett, hogy jól (vagyis mellette) fogok dönteni, Zoltán pedig hajlott arra, hogy az irántam hirtelen fellobbant érzelmei miatt lezárja amúgy is kihűlt kapcsolatát. Nem kértem rá ígéretet, nem is kaptam, csak reménykedtem, hogy ha tényleg igaz érzés lehet 'ez', akkor nem fogjuk hagyni, hogy elvesszen.

1 komment

Címkék: szerelem gondolatébresztő kapcsolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://escudo.blog.hu/api/trackback/id/tr83198615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerelmes 2007.10.25. 18:41:11

Talán azért van, hogy nem vesznek észre, mert túlságos akarod, és ez elijeszt mindenkit… Én nem tudom milyen ez, nem szoktam „pasizni”, sosem kerestem a másik nem társaságát azzal a céllal, hogy hátha lesz köztük valaki, aki többet jelenthetne. Olyan volt már, hogy sokadik alkalomra kezdett megtetszeni valaki, de az mindig csak tapasztalatszerzésre korlátozódott, és elválás lett a vége. De kellett ahhoz, hogy ma már ne érjem be kevesebbel.
Az igaz szerelem nem „kialakul”… Hanem becsap, mint egy villám. Én tudom… Utána olyan, mintha mindig is ott lett volna Benned, csak nem akartál volna tudomást venni róla, vagy még nem volt ott az az ember, aki ki tudja hozni Belőled, vagy még nem értél meg rá addig. És aztán soha nem múlik el, épp azért, mert mindig is ott volt, és akkor már marad is, csak annyi a különbség, hogy már látod… Az az érdekes, hogy ez nem ám csak arról szól, hogy beleszeretsz valakibe. Magadba is beleszeretsz, meg az egész világba. És az a helyzet (és ezt is tapasztalatból írom), hogy amikor önmagadként találkozol azzal az Egyetlennel (mert én hiszem, hogy ahogy egyetlen valódi énünk van, egyetlen másik felünk létezik csak…), akkor nem lesz kérdés. Azt nem lehet elvéteni. Nem kell rá vadászni, amikor itt van az ideje, úgyis egymás útjába kerültök. A legtöbb, amit tehetsz, hogy megpróbálsz méltó lenni rá, addig is. Azaz nem éred be kevesebbel, bármilyen nehéz is. Úgy látom, nem is teszed :) De ha beéred, az sem baj, mert szükség van a hibáinkra is, hogy fejlődjünk. Merthogy az élet nem a földi paradicsom, nem az a cél, hogy szép és könnyű legyen. Ez itt a küzdelem színtere, itt kell megmutatni, mire vagyunk képesek. (Ez olvastam, és próbálom így nézni a világ dolgait…) Szóval ha vágysz valamire, akkor ne azt nézd, hogy miért nem hullik már az öledbe, hanem hozz érte áldozatot és higgy benne, hogy megérdemled, mert képes vagy rá. Elmondanám, hogy a Szerelem, az az Igazi fajta, az nem kis felelősség. Édes teher és örök szolgálat. Ez a legnagyobb hatalom az ember felett… Sosem sima ügy, mert a legtöbbet kell feláldoznunk érte: saját magunkat. Vagyis amit magunkról hiszünk: az egónkat, a hazugságainkat, a hiúságunkat, az önzésünket, mindent, ami a földhöz láncolt, és megkönnyítette az életünket, és ez nagyon fájdalmas… De ami marad, vagy inkább születik, az mégis sokkal több. Csak ezt előre nem tudhatjuk, ezért félünk. Bizony, az emberek hajlamosak félni attól, amire a legjobban vágynak, és a külvilágban keresni az akadályokat, amikor magukban kéne.
Nem tudom a fentiek mennyire lehetnek igazak a Te esetedre, csak leírtam a tapasztalataimat, hátha segít a válasz keresésében. És légy büszke magadra, hogy keresed :)
süti beállítások módosítása