Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

escudo

Oly' rövid az élet, ne hagyjuk hogy elfusson mellettünk! Ha csak velem osztanád meg, és mert kíváncsi vagyok a véleményedre: escudo@velvet.hu Ajánlott böngésző: Internet Explorer (7)

Ti mondtátok

  • gyöngyvirág: :D már nagyon vártam, hogy újra írj köszönöm :D olyan jó olvasni, te írásra termetté... (2010.03.20. 16:28) Kis izé a fülben
  • egyfiúaházból: Miután leült, egymásra néztünk. Oda hajoltam hozzá és a fülébe súgtam, hogy.... (2010.01.19. 20:15) Folytatósdi
  • escudo: @fridi: Kicsit kínosan éreztem magam, de szépen, jólnevelten kezdtem válaszolgatni a feltett kérdésekr... (2010.01.19. 11:14) Folytatósdi

Ezt tudom nyújtani

barátság (9) dalszöveg (12) érzések (65) gondolatébresztő (73) gondolatok (75) gyermek (1) idézet (7) kapcsolatok (54) könyv (3) kowalsky (2) munka (2) (1) önismeret (2) politika (1) szerelem (41) szeretet (32) szex (21) (2) vágy (42) vers (2) zene (9)

Mai névnap

"Idézlek idézettel idézet"

Linkek

IndaFotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Megcsalatva

2008.04.16. 17:30 escudo

 
Besötétedett. A lány idegesen sétált az úton, aki látta, talán arra gondolt, hogy Valakit vár, biztosan találkozója lesz Valakivel. Az utat, ameddig szem ellátott, pocsolya borította, már napok óta szinte megállás nélkül esett az eső.
 

 
Egy autó közeledett, fényszórója megvilágította a lány arcát, az mosolyogva nyugtázta, hogy megérkezett, akire várt. Egy férfi ült az autóban, kinyitotta az ajtót, a lány beszállt, elhajtottak, és egy kietlen helyen megálltak az autóval.
Az autóban sötét volt, a forró leheletektől az ablakok elhomályosultak. Később az autó elindult, oda vitte a lányt, ahol találkoztak. A férfi kinyitotta az autó ajtaját, a lány mosolyogva kiszállt, és feltehetően hazafelé indult.

Hogy merre volt az otthona?
Egy kis, takaros házban lakott, ahol belépett a kapun, majd a bejárati ajtón, és az utcára kiszűrődő hangokból ítélve, nem egyedül lakott. A lány fürdeni indult, de a férfi még mindig választ várt. Hogy mi volt a kérdés? Sejthető. A férfi őrülten féltékeny volt, és megbolondította a lány titokzatossága, és sejtelmessége. Valaki boldoggá tette a lányt, csak nem ő volt az. Rosszul érezte magát. Amíg a lány fürdött, addig átkutatta a táskáját, és átnézte a telefonját, hátha talál bűnre utaló jeleket. Bár nem talált semmit, mégsem hagyta nyugodni a gondolat, és a vacsora közben nem tudta megállni, hogy ne kérdezzen rá, hogy a lánynak van-e valakije. Nem ez volt az első eset, hogy a lány későn ment haza, és arra hivatkozott, hogy a barátnője lelkét ápolja.

Most már nem akarta tagadni, a kérdésre egy mosoly kísérete mellett igennel felelt. A férfi dühbe gurult, és lesöpörte az asztalról a tányérokat, majd felpofozta a lányt. A szobába vonult, és összepakolta a lány cuccait. A lány csak mosolygott, és az egészet úgy fogta fel, hogy végre visszakapja az életét, és egy kudarcra ítélt, szürke, rideg kapcsolat helyett a felszabadító szenvedély lesz új otthona, vagy ha az mégsem, a senki földjén is jobb lesz, mint ezzel a férfival. Soha nem volt ereje elmondani a férfinak, hogy nem boldog, minden egyes nap mosolyogva, belül pedig megtépázva tűrte el, hogy a férfi mindenféle módon uralkodjon rajta. Nem mondhatta el a véleményét semmilyen kérdésben, csak a háztartás vezetésére volt alkalmas a férfi szerint, és a sörbontásra, amit a férfi fogyasztott.  A lány régóta tudta, hogy a nagy szerelem, amit a kezdetek-kezdetén érzett, szertefoszlott azzal, hogy nem hagyta a férfi, hogy önmaga lehessen. Egy szerepbe kényszeríttette, amiről azt hitte, a lány is akarja, azzal pedig nem törődött, hogy vajon boldog-e élete párja, az volt csak a lényeg, hogy minden este elő legyen készítve a meleg vacsora, és minden este ki legyen elégítve, függetlenül attól, hogy a lány akarta-e vagy sem.

A lány kilépett kapun, a férfi a bőröndöket a kapu fölött utána dobálta, és néhány üres sörös üveget is a lány után hajított. Elindult a lány, nem is akart maradni, mosoly görbült az arcán, a táskát a hátára tette, a másik két kezében pedig a bőröndöket fogta. Megállt a sarkon, várt. Aki látta, talán arra gondolt, hogy Valakit vár, biztosan találkozója lesz Valakivel. A zsebéből mobilt vett elő, és valakit hívott. Arcán könnycseppek gördültek le, a cseppek a szakadó esővel ölelkeztek. Ölébe ejtette fejét, és úgy zokogott. Hogy miért sírt? Évek óta nem volt élete, akiről azt hitte, hogy az élete szerelme, verte, megalázta, megerőszakolta, kihasználta, és cselédként kezelte, de nem volt ereje otthagyni azt az életet.


Egy autó közeledett, fényszórója megvilágította a lány arcát, az mosolyogva nyugtázta, hogy megérkezett, akire várt. Nem érdekelte, hogy ezután mi lesz vele, boldog volt, hogy kiszabadult abból az életből, ami nem hagyta embernek, nőnek, és anyának lenni. Egy férfi szállt ki az autóból, leguggolt a nőhöz, a térdére ültette, és magához szorította. A lány remegett, a férfi kabátjával betakarta. Nem ígért semmit, csak hagyta hogy a lány érezhesse, milyen gyámoltalan nőnek lenni, féltő, erős karokba bújni. Az eső zuhogott, a fényszóró megvilágította a sötétben a két testet, amelyek rendületlenül egymásba kapaszkodtak.
 


4 komment

Címkék: szex szerelem gondolatok vágy gondolatébresztő érzések kapcsolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://escudo.blog.hu/api/trackback/id/tr44428612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hp 2008.04.17. 22:26:35

a következő történt. éppen mást is csináltam, miközben elolvastam az írást. elég gyorsan olvastam végig, de ennek ellenére átéreztem, hogy mi történik benne. ezt egy kicsit furcsának is találtam. különösebben nem foglalkoztam vele, mert amint befejeztem, a gondolataim újból a másik teendőmre terelődtek.
ma ismét visszataláltam, és tettem egy próbát: végiggondoltam, hogy miről is szól a történet. meglepő módon jól emlékeztem az események szekvenciájára, pedig a memóriám ezen a területen nem igazán szokott "domborítani".
érdekes. talán mert a kerettörténeten belül olyan dolgok rejtőznek, amiket az elmémben tudat alatt megbúvó - szép alliterációval élve :) - szubjektív szelekció megragad? hmmm.
itt ismét a tudományos világ azon téziséhez érkeztem, mely szerint egy rendszer teljeskörű elemzéséhez egy bonyolultabb rendszer szükséges. persze ez a jelen helyzetre vetítve nem biztos, hogy helytálló, de legalább jól hangzik. :)
olvasás közben egyébként igyekszem tudatosan figyelni a kifejezőeszközöket is. jó. én biztos, hogy nem tudnék ilyen stílusú írást összehozni, akármennyire akarnám is.
csak így tovább, és ne szállj el. bár ahogy eddig megfigyeltem, ez a veszély annyira talán nem fenyeget. :)
kellőképpen elvont tisztelettel,
hp

escudo · http://escudo.blog.hu 2008.04.18. 21:05:06

Nagyon szépen köszönöm kedves hp!
Tényleg nem fenyeget az a veszély, hogy elszálljak magamtól. Ha valamit adott ez az írás Neked, és másnak, annak én csak örülni tudok. Egyik barátnőm mondta, hogy úgy sikerült megírni ezt a bejegyzést, hogy bele tudta magát érezni abba, amit leírtam. Mondhatom, ez annyira jólesett, hogy majdnem sírva fakadtam. Ez nagyon sokat jelent. Azt hogy érted, hogy nem tudnál ilyen stílusú írást összehozni? Szerinted ez milyen stílusú, és mi az igazi üzenete?

hp 2008.04.19. 23:37:28

komoly stilisztikai elemzést ne várj, mert nem hiszem, hogy ezen a területen maradandót tudnék alkotni.
tulajdonképpen egy teljesen hétköznapi eseménysorozatot írsz le, de valahogy belerakod azt a pluszt, ami miatt érdemes elolvasni. gondolom ezt hívják tehetségnek. :)
mi az üzenete? mindenki számára más és más. szerintem nem a történet érdekessége vagy tanulsága miatt érdemes elolvasni, hanem az érzés miatt, amit okoz. ez pedig személyenként más és más. vannak, akik szívesen olvassák, mert jólesik a hatás. vannak, akiknél ennek az ellenkezője teljesül, megint másokat pedig nem érdekel, mert semmi pluszt nem ad a puszta eseménysorozaton túl.
lehetne vitatkozni rajta, hogy te mit éreztél, miért írtad ezt, miért így, stb. az irodami művek elemzésének soha nem láttam értelmét. tippelgetni, hogy biztos ezt érezte a művész, biztos ezért, stb. valamit éreztél, írnod kellett, és ez lett belőle. gondolom én... :)
nem tudnék ilyen stílusú írást összehozni, nem tudnám megfelelően beletenni ezt a pluszt. nem vagyok képes rá. ennyi. :)
üdv,
hp

hp 2008.04.20. 16:02:29

hello
hogy fedjem fel magam? valószínűleg úgysem mondana semmit, ha most ideírnék egy nevet, meg pár személyes adatot. nem vagyok titkos rajongó vagy távoli ismerős, ha erre gondolsz. :)
bizonyos szempontból meg már túlságosan is felfedtem magam.
hp
süti beállítások módosítása