escudo

Oly' rövid az élet, ne hagyjuk hogy elfusson mellettünk! Ha csak velem osztanád meg, és mert kíváncsi vagyok a véleményedre: escudo@velvet.hu Ajánlott böngésző: Internet Explorer (7)

Ti mondtátok

  • gyöngyvirág: :D már nagyon vártam, hogy újra írj köszönöm :D olyan jó olvasni, te írásra termetté... (2010.03.20. 16:28) Kis izé a fülben
  • egyfiúaházból: Miután leült, egymásra néztünk. Oda hajoltam hozzá és a fülébe súgtam, hogy.... (2010.01.19. 20:15) Folytatósdi
  • escudo: @fridi: Kicsit kínosan éreztem magam, de szépen, jólnevelten kezdtem válaszolgatni a feltett kérdésekr... (2010.01.19. 11:14) Folytatósdi

Ezt tudom nyújtani

barátság (9) dalszöveg (12) érzések (65) gondolatébresztő (73) gondolatok (75) gyermek (1) idézet (7) kapcsolatok (54) könyv (3) kowalsky (2) munka (2) (1) önismeret (2) politika (1) szerelem (41) szeretet (32) szex (21) (2) vágy (42) vers (2) zene (9)

Mai névnap

"Idézlek idézettel idézet"

Linkek

IndaFotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Most

2008.06.03. 17:07 escudo

"Ne kutass olyan válaszok után, amelyeket nem kaphatsz meg, mert nem tudnál együtt élni velük. Az egyetlen cél, hogy megélj mindent." Rainer Maria Rilke

Aha. Értem én. Hát persze. Nem vagyok hülye.
Annyi de annyi gondolat cikázik a fejemben!!! Egy régen látott ismerősöm mondta egyszer nekem, hogy: "Csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan szeretnéd, még nem jelenti azt, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével." Igen.

Azért mert valaki nem mondja, hogy most de jól nézel ki, még lehet, hogy jól nézel ki, csak nem mondják, mert... nem mondják. A lényeg az, hogy nem mondják. És ha nem vagy tisztában magaddal, az értékeiddel, az érzésekkel, amelyek őszintén áramlanak feléd, és ezt nem csak időnként érzed, akkor megette a penész. Én is hibás vagyok. Nem akarok megfelelni senkinek, mondom én, közben pedig majd minden 3. lépésem a Megfelelés felé teszem. Egyik felem lázadó, a másik alkalmazkodó. Előbbi erős, a másik gyenge. De amiben mindkét felem megegyezik, az az, hogy több szeretetre, odafigyelésre vágyom. Minden területen.
Hogyan lehet kimutatni, ha valakit szeretünk? Manapság már szinte megelégszem azzal, hogy ha a szemembe néznek, és úgy szólnak, nem vernek át. Ha őszinte egy-egy vígasztalás, és őszinte egy-egy érdeklődés. Ha nem az, megette a fene. Formaságokra nem szeretek adni, csak ha muszáj, és ha munkával kapcsolatos. Semmi más nem számít igazán az életben, csak hogy szeressünk, és szeressenek. Megbecsüljenek, és megbecsüljünk másokat. Ne játszuk el mások bizalmát és szeretetét.

Nem akarok szeretni mindenkit, csak akit arra érdemesnek vélek, nem szeretném elpocsékolni a figyelmemet, a törődésemet, az odaadásomat olyasvalakire, aki nem érdemli meg, és csak visszaél vele. "Sajnos" nehezen megy a felszíneskedés. És olyan nehéz meglátni azt (azokat) az ember(eke)t, akiknek valóban számítasz. És őket nem szabad elereszteni. Hacsak nem menni akarnak. Én hagyom. Ha menni akar, ha nem kíváncsi, én nem tartom vissza. Egy életünk van, nem szabad senyvedni "rossz" kapcsolatban semmilyen téren állandó viszályok, vagy 'nemérdekelsz' között.

Most úgy hiányzik egy Ölelés, olyan igazi, a szerelem, a szeretet, a törődés, az odafigyelés, amit nem kisajtolni akarok magamnak, hanem végre szeretném azt érezni újra, hogy szeretnek.
Szeretek Anyáskodni. Így hívom a Nagybetűs Törődést. Szeretek foglalkozni emberekkel, olyanokkal, akiket Szeretek. Őket mindennél előbb helyezem, de nagyon kevesen vannak Ők. Mélyen, és elmúlatlanul Szeretek. Akiket valaha igazán megszerettem, mind nyomott hagytak, hagynak életemen, mintegy felszúrva szívem faliújságjára a fényképüket. Nem szeretném, ha életem során majd eltűnnének mellőlem azok, akiket szeretek, és soha nem szeretném megbántani őket. Tudom, ez lehetetlen. De ezt szeretném.

Nézz a szemembe. Valami bánt? Minden jóra fordul hidd el. - Milyen közhely ez, mégis milyen jól esik hallani, ha nagyon fáj. Mennyire nem hisszük el. Mennyire fáj minden, és hiszünk benne, hogy igenis, jóra fordul, mert Ő mondta. Egy olyasvalaki, akit szeretünk. Hisszük, és reméljük, hogy Ő is ugyanúgy, vagy legalábbis szeret minket, és mindent megteszünk, hogy nagyon szeressen minket. Mert kell, hogy szeretve legyünk.

Fiatalok. Kell a visszajelzés. Igen!! Miért, az idősebbeknek (már) nem kell?? Már kifejlődött az önbizalmuk, az önképük, önértékelésük, és akkor már bármi jön, bármi bántja a lelket, egyik fülön be, másikon ki? És akinél nem fejlődik ki megfelelően az Önkép, az mit csinál? Mit meg nem adnék, ha most előre láthatnék, és látnám, hogy az Életem igenis jó irányban halad, és soha nem hagynak el akiket szeretek.

Halál? Ppff. Tegnap még mosolyogva olvastam egy blogbejegyzést a halálról, ma pedig... nem, nem! Dehogy akarok meghalni. Nem, még sokáig nem. Ha lehetne sosem. Nehéz az élet, de a szépségeket észre kell venni, és a sok rosszal nem törődni, leköpni, és élvezni a jó dolgokat. Ebben a blogbejegyzésben egy 25 éves srác már semmilyen meglepetést, újdonságot nem talál az életben. Ez megint megmosolyogtatott. 25 éves. Fiatal. Előtte az élet, mondják. Fáj, ha ilyeneket írsz. Hazafeléjövet eszembe jutott ez a gondolat, és a múlt heti temetés. Sohasem tudhatjuk mikor van az utolsó nap. Bízni kell benne, hogy még sok nap lesz, és úgy kellene élni, mintha minden nap az utolsó nap lenne. Lesütött szemmel állunk a temetőben, a sírhoz közel hozzátartozók állnak, sírnak, sírnának. A pap rendületlenül mondja. Betemetik a sírt. Ezzel nem érhet véget egy élet...

Barátság. Sikerült összevesznem egy nagyon jó barátnőmmel. Jó barátnőm. Mondják. Ő olyan igazi. Tudjátok?! Hát persze. Igaz barátnak tekintem. Most először éreztem úgy, hogy ez nem csak egy hét mosolyszünetet jelent kettőnk között. Elutazott, messzire, két hétre. Nem tudtuk hagyni, hogy így menjen el. Ez barátság. Mielőtt elutazott, beszéltünk. Akkor már nyugodtak, higgadtak voltunk. Ha megérkezik, talán meg tudjuk beszélni a problémákat.


Érints meg, nézz a szemembe, tudom, hogy őszinte vagy-e vagy sem.

3 komment

Címkék: szerelem barátság idézet gondolatok vágy szeretet gondolatébresztő érzések kapcsolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://escudo.blog.hu/api/trackback/id/tr9501709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszta 2008.06.03. 19:02:43

szép vagy,okos vagy mások irigyelnének biztos vagyok benne neked nem kell megfelelned mások elvárásainak ez biztos!
Csak ezt neked is tudnod kellene!


Sajnos igen igazad van nagyon meg kell becsülni azéletet,csak azt sajnálom,aki azt kívánja,hogy bár ne élne,most történt nemrég egy 13éves kislány sziven szurta magát,tulélte,de sajnálja,hogy nem sikerült.őt sajnálom és nem értem miért nem lehet többet foglalkozni a tinédzserekkel,mert baj van csak meg kellene látni és igenis többet beszélni róla.

A régi barátságok kibirják a vitákat,főleg ha mindkét ember akarja,hogy ne érjen véget!

gyöngyvirág 2008.06.03. 22:20:02

Sweety!
Tudom, egyre inkább tudom, mit jelent szeretni........amikor rád gondolok, amikor veled beszélek, amikor nem vagy velem, és amit akkor érzek: az a hiányod, a léted hiánya, hogy érzem bár nem vagy itt velem szemben, de itt vagy, igen itt vagy benne a szívemben, a lelkemben......

hp 2008.06.03. 22:22:10

az ember végtelenül egyszerű, és mégis milyen bonyolult...
süti beállítások módosítása