escudo

Oly' rövid az élet, ne hagyjuk hogy elfusson mellettünk! Ha csak velem osztanád meg, és mert kíváncsi vagyok a véleményedre: escudo@velvet.hu Ajánlott böngésző: Internet Explorer (7)

Ti mondtátok

  • gyöngyvirág: :D már nagyon vártam, hogy újra írj köszönöm :D olyan jó olvasni, te írásra termetté... (2010.03.20. 16:28) Kis izé a fülben
  • egyfiúaházból: Miután leült, egymásra néztünk. Oda hajoltam hozzá és a fülébe súgtam, hogy.... (2010.01.19. 20:15) Folytatósdi
  • escudo: @fridi: Kicsit kínosan éreztem magam, de szépen, jólnevelten kezdtem válaszolgatni a feltett kérdésekr... (2010.01.19. 11:14) Folytatósdi

Ezt tudom nyújtani

barátság (9) dalszöveg (12) érzések (65) gondolatébresztő (73) gondolatok (75) gyermek (1) idézet (7) kapcsolatok (54) könyv (3) kowalsky (2) munka (2) (1) önismeret (2) politika (1) szerelem (41) szeretet (32) szex (21) (2) vágy (42) vers (2) zene (9)

Mai névnap

"Idézlek idézettel idézet"

Linkek

IndaFotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Angel

2007.12.14. 22:25 escudo

Talán tényleg sokat gondolkodom. Mindig forog az agyam, egy perce sem áll le. Megfigyelek, elemzek, értékelek, Önmagamat, Másokat, Mindig. Ha látok egy embert, ha látok egy kapcsolatot, elgondolkodom, vajon ő mit érezhet, vajon boldogok együtt, már-már néha kedvem lenni megkérdezni, hogy segíthetek-e valamit? Mintha mindig a vállamra kívánnám venni mások búját-baját, és elemi erővel hat rám az, hogy segítenem kell. Talán ha mondok egy mondatot a megfelelő percben, a megfelelő embernek, akkor megváltoztatom a gondolatát egy adott dologról, ami bántja, és talán optimistábban tekint majd körül a nagyvilágban. Rendkívüli módon izgatnak az érzések, pedig az érzések azok, amelyek megmagyarázhatatlanok, én mégis szinte mindig kielemzem, másokét is. Érdekel, hogy az emberek hogyan élnek, hogyan éreznek. Jobban tenném, ha inkább magammal törődnék, és nem gondolkodnék annyit, a saját életemen sem. Csak élnék, ösztönszerűen, önzőn, nem figyelve senkire, és semmire. Nem vagyok képes rá. A mai napon gondolkodtam el azon is, már nem először, hogy mennyire kevés az az ember, akinek igazán fontos Vagy, igazából. Akinek fontos vagy, attól nem kell szerelmet, vagy szeretetet koldulnod, mert az magától is árad az irányából. De  azt is hozzá kell tennem, hogy mindenki máshogyan szeret. Csak lehet, hogy éppen nem úgy ahogy te szeretnéd, ahogy neked szükséged volna rá. Van aki nagyon jól tud játszani, vagy ami még borzasztóbb, egyáltalán nem ismeri önmagát.
Napok óta belenézve a tükörbe egy borzadályt látok, mintha nem is én lennék, inkább egy szörnyre hasonlít, mint egy épelméjű, huszonéves nőre... Erről is a gondolataim tehetnek.
Azt is el kell mondjam, hogy az Életet azért nem tartom ilyen szörnyűnek, ez csak egy pillanatkép. De ez is hozzátartozik.
 

4 komment

Címkék: szerelem gondolatok szeretet gondolatébresztő érzések

A bejegyzés trackback címe:

https://escudo.blog.hu/api/trackback/id/tr62264329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekeres Marianna 2007.12.22. 18:16:40

Szívem!

Hát először is, kicsit meghatódtam, kicsit, talán jobban. Nem is hiszed, hogy mennyi minden olyan dolog van, amiben hasonlítunk és nem tudsz róla. Másrészt írói vénád van, nagyon jól tudsz fogalmazni, ezen a pályán kellene elgondolkodnod. !!
Hasonló dolgokról szoktam én is gondolkodni, mind amellett, hogy megvan a magam baja, mindig átérzem és át is akarom venni mások baját. Ez valami belső késztetés.

Tetszett

hp 2007.12.24. 01:38:44

hello
vegre van egy nyugodt estem. szivem szerint akkor irnek, amikor olyan lelkiallapotban vagyok, hogy igazan at tudom erezni, amirol irok. ez most nem jon ossze, es ki tudja mikor lesz a kovetkezo ilyen alkalom. ures vagyok. ez amolyan semmi nem erdekel nyugalom. szeretem ezt az allapotot. nem hasznos, de jo.
gondolkoztam rajta, hogy irjak e egyaltalan. szerettem volna irni, sot: sokindenrol szerettem volna irni. most nem erzem ezt a vagyat, de ha mar egy gyenge pillanatban megigertem, akkor legyen. :) lehet, hogy nem fogom tudni megfeleloen osszeszedni a gondolataimat, talan kicsit zavaros is leszek.
elolvasgattam az utobbi ido irasait, es szivesen olvastam. tenyleg jol irsz. az egyenisegednek csak azt a reszet “ismerem”, amit ide blogba kiteszel. ez alapjan azt mondom, hogy ha az emberek tobbsege ilyen lenne, akkor a mi tarsadalomnak nevezett kis vilagunk valoszinuleg alapjaiban veve maskent mukodne.
sokat kuzdesz magaddal. vagyakozol egy elkepzelt, mesebeli vilagba, es gorcsosen kapaszkodsz mindenbe, amirol ugy gondolod, hogy kozelebb vihet ehhez. a legrosszabb az egeszben, hogy ennek az elerese tulajdonkeppen lehetseges. lehetseges, hogy az ember megtalalja az igaz szerelmet, akivel orokre boldog lehet es teljes lelki harmoniaban elhet. lehetseges, de kicsi a valoszinusege, hogy sikerul. csak korbe kell nezzunk magunk korul, es lathatjuk, hogy ki mire jutott ezzel kapcsolatban. persze az ember ugy gondolja, hogy o jobban fogja csinalni, de nem igy van. valaszthatod azt, akihez a szived huz, vagy azt, aki kuzd erted, tulajdonkeppen nincs jo es rossz dontes. szerencse kell. az ember eleinte bizik a csodaban, aztan ez elmulik. kivanom, hogy a te esetedben ne igy legyen.
eloszor a fenti bekezdes elejen leirt kep alakult ki bennem. ez mindaddig stabilan allt, amig ki nem fejtetted, hogy irigyled azokat, akik sokszor lesznek szerelmesek. itt kicsit elbizonytalanodtam, mert az en ertekrendem szerint a szerelem nem egy jatek, amit egy ido utan megununk, eldobunk, es szerzunk egy masikat. az irasaid alapjan felteteleztem, hogy nalad sem. na mindegy.
eredetileg ezeket nem szerettem volna leirni, mert semmi jogom nincs ahhoz, hogy egy ismeretlen ember eletebe beleokoskodjak, sot alapom sincsen ra, mert en sem csinalom jobban. szoval bagoly mondja verebnek...
valoszinuleg nem ez lett eletem legosszeszedettebb irasa, de most ennyire futotta. :)
udv,
hp

escudo · http://escudo.blog.hu 2008.01.19. 23:33:46

Köszönöm szépen, hogy írtál, és megtiszteltél a véleményeddel így ismeretlenül. Szívesen veszem a kritikát, mert építő jellegű lehet, és szeretek építkezni, persze csak olyan téglákból, amelyeknek van alapja. Amiket rólam írtál, valójában egy kicsit meglepett, mert az írásaimmal nem ezt a képet akartam felfesteni magamról, sőt igazából ez a blog nem is azért van, hogy önarcképet fessek, hanem hogy érzésekről írhassak. Tehát amit rólam írtál, az nem feltétlenül úgy van, de vannak benne igazságok. A lázadás lételemem, az ebből a társadalomból való elszakadás azonban talán csak a gondolataimban létezik, a világ és az emberek gondolkodásának megváltoztatása, egyszerűen lehetetlen, és ezt el kell fogadni. De nem kell úgy élni, ahogy az átlagemberek. Hiszen mindeki más, és azért, mert a szomszéd, meg annak az unokatestvére is elvált, még nem biztos, hogy az én házasságom is zátonyra fut majd. Lehet, hogy ez rossz példa volt, de az emberek elfajulása nem vonja, nem vonhatja maga után azt, hogy mindannyian, Te, vagy akár én is kövessük a társadalmi példát. Mert hogy ilyen ez a mai világ!! Kit érdekel, hogy milyen ez a mai világ? Az a lényeg, hogy az életed, amit felépítesz, úm. a te világodban jól érezd magad, és ne más példájára alapozz, mert mindenki más, és mindenki különleges, ha nem hagyja, hogy kivessszen belőle a különlegesség. Ha nem hagyja, és nem követi a hétköznapi dolgokat, amelyek képesek elragadni teljesen az embert, hanem vannak érdekes, különleges gondolatai. Húú, azt hiszem, hogy ez nem egy összeszedett válasz, de már rég lógtam vele. Remélem, hogy mindenre sikerült válaszolnom. Köszönöm mégegyszer, hogy leírtad a véleményed, és remélem, hogy még ellátogatsz erre. Neked van blogod?

hp 2008.01.21. 22:32:50

hello
idonkent ra szoktam nezni az oldalra, hogy van e valami valtozas. :) kosz a valaszt es a pozitiv hozzaallast.
elolvastam az irasodat. megint az a problemam, hogy tul sok gondolatom tamadt egyszerre, es ismet ugy erzem, hogy nem leszek kepes kellokeppen teljes valaszt adni. ennek a konfliktushelyzetnek a feloldasara oly modon fogok torekedni, hogy nem is probalok teljes valaszt adni. :)
elolvastam ujra a sajat irasomat is. hat, eleg depressziv... akkor azt sikerult osszehozni.
szerintem, ha erzesekrol irsz akkor a produktumban mindenkepp ott van a szemelyiseged egy resze. hiszen a szemelyiseg nem az, hogy "hosszu hajam van, farmert hordok es minden reggel 8-kor kavezok", hanem sokkal inkabb az erzelemvilag: altalaban milyen erzesek vannak az emberben - mi az, ami foglalkoztatja, bizonyos behatasokhoz milyen erzelmek kapcsolodnak (akcio - reakcio), stb. el szoktam neha gondolkozni azon, hogy egyenenkent mennyire kulonbozhet egy erzekszervekkel erzekelheto dolog altal kivaltott "melyrol jovo erzes". adott szituaciokat vagy akar csak egy adott latvanyt mennyire kulonbozo modon elhetnek meg emberek. pl. egy sotet szin latvanyat hidegnek vagy melegnek, baratsagosnak vagy baratsagtalannak erzi egy adott illeto. bonyolult... talan bennem is ezert jonnek elo mas erzelmek az irasaid olvasasakor, mint amik teged alkotasra kesztettek. de ez igy van rendjen. a tema tovabbi boncolgatasa meghaladja eme dokumentum kereteit, es attol tartok, hogy a szellemi kepessegeimet is, igy ettol most eltekintek. :)
igen, a tarsadalomba valo beilleszkedes - kis tulzassal - alapfeltetele az "eletben maradasnak". ezert be kell illeszkedni, bizonyos mertekben be kell tartani a normakat. mas kerdes, hogy ezt ki hogy eli meg, "belul" milyen arat fizet ezert. en altalaban jobban erzem magam, ha a tomeggel szemben megyek, de ezt a viselkedest egy egeszseges szinten kell tartani. ez van.
az orok es boldog parkapcsolattal kapcsolatban nem azt szerettem volna mondani, hogy ugysem sikerul, hanem, hogy statisztikailag kicsi a valoszinusege, hogy sikerul. mondjuk az eloadasmod itt is kisse depressziv volt, talan ezert nem teljesen ugy ment at a mondanivalom, ahogy szantam. ha valakinek fontos a kolcsonos megbecsules, a huseg, kepes erosen kotodni a masikhoz, akkor olyan tarsat keres, akivel igy tudja leelni az eletet. mivel keves ilyen ember van, kicsi a valoszinusege, hogy megfelelo part talal maganak. ha ugy gondolja, hogy egy-ket kanyar belefer, vagy eppen nem ezek dolgok fontosak a szamara egy kapcsolatban, akkor nagyobb eselye van a boldogsagra. nagyjabol ennyi kisse targyilagossabban. mondjuk a hazassag szerintem nem kizarolag errol szol, de ezzel kapcsolatban nem tudok hitelesen nyilatkozni. :) hiaba vagy eltokelt, hiaba teszel meg mindent, hiaba vagy te jo, ez akkor is egy ket szemelyes jatek. a masik barmikor megteheti, hogy felrelep, szeretot tart, vagy akar lelep. szerencse.
nincs blogom. par eve csinaltam magamnak egy weboldalt. szinten egyfajta onkifejezesnek indult, de teljesen mas temaban, mas jelleggel. mar regota nem valtozott a tartalma.
udv,
hp
süti beállítások módosítása